Orez salbatic 500g

Orez salbatic 500g

33,35Lei
Fără TVA: 30,60Lei
Cod produs: Orez salbatic 500g
Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Orez salbatic

Orez salbatic, ambalata in punga resigilabila, pentru o pastrare cat mai buna a produsului. 

Declaraţie nutriţională, valori medii per 100g: Valoare energetică 1454kj-342kcal, grăsimi 0.9g, din care acizi graşi saturaţi 0.2g, glucide 74.9g, din care zaharuri 0.08g, fibre 6.2g, proteine 13.6g, sare 0g. 

Orezul salbatic nu este „orez” din punct de vedere tehnic, ci, de fapt, samanta unei specii de iarba acvatica care creste in principal in regiunea Great Lakes din America de Nord. Orezul salbatic este bogat in aminoacizi si fibre. Este plin de proteine, avand mai multe proteine chiar si decat quinoa. A fost odata un element alimentar al nativilor americani care traiesc in aceasta regiune, iar acum, cea mai mare parte a orezului salbatic disponibil este cultivat special in Minnesota si California. Orezul salbatic este o samanta dura, care absoarbe apa incet. Poate dura intre 45 de minute si 1 ora, ca orezul salbatic sa se gateasca complet si sa nu mai fie crocant. La o cana de orez salbatic adauga 4 cani de apa si putina sare. Dupa ce apa cu orezul incepe sa fiarba, redu intensitatea focului si acopera oala. Fierbe-l pentru aproximativ 45 de minute. Cand este fiert trebuie sa aiba o textura gumata, iar unele boabe trebuie sa fie deschise. S-ar putea sa mai fie nevoie de inca 15 minute ; verifica orezul si ia-l de pe foc cand este fraged. Cand este gata strecoara orezul pentru a scurge apa ramas. Intoarce orezul salbatic cu o furculita si adauga-l intr-o multitudine de retete, pentru un gust subtil de nuci si o textura gumata.

Conține: orez sălbatic 100%

Tara de origine: S.U.A.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun