Orez salbatic, ambalata in punga resigilabila, pentru o pastrare cat mai buna a produsului.
Declaraţie nutriţională, valori medii per 100g: Valoare energetică 1454kj-342kcal, grăsimi 0.9g, din care acizi graşi saturaţi 0.2g, glucide 74.9g, din care zaharuri 0.08g, fibre 6.2g, proteine 13.6g, sare 0g.
Orezul salbatic nu este „orez” din
punct de vedere tehnic, ci, de fapt, samanta unei specii de iarba acvatica care
creste in principal in regiunea Great Lakes din America de Nord. Orezul
salbatic este bogat in aminoacizi si fibre. Este plin de proteine, avand mai
multe proteine chiar si decat quinoa. A fost odata un element alimentar al
nativilor americani care traiesc in aceasta regiune, iar acum, cea mai mare
parte a orezului salbatic disponibil este cultivat special in Minnesota si
California. Orezul salbatic este o samanta dura,
care absoarbe apa incet. Poate dura intre 45 de minute si 1 ora, ca orezul
salbatic sa se gateasca complet si sa nu mai fie crocant. La o cana de orez
salbatic adauga 4 cani de apa si putina sare. Dupa ce apa cu orezul incepe sa
fiarba, redu intensitatea focului si acopera oala. Fierbe-l pentru aproximativ
45 de minute. Cand este fiert trebuie sa aiba o textura gumata, iar unele boabe
trebuie sa fie deschise. S-ar putea sa mai fie nevoie de inca 15 minute ;
verifica orezul si ia-l de pe foc cand este fraged. Cand este gata strecoara
orezul pentru a scurge apa ramas. Intoarce orezul salbatic cu o furculita si
adauga-l intr-o multitudine de retete, pentru un gust subtil de nuci si o
textura gumata.
Conține: orez sălbatic 100%
Tara de origine: S.U.A.
Personal Data Protection
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.