Cuisoare intregi 30g
Descriere
Cuişoare întregi
Denumire latină: eugenia caryophyllus
Alte denumiri: cloves, clou de girofle, Gewuzenelke, chiodo di garofano,
clavo de especia ley-nyin-bwint, ding heung, laung, gahn plu
Descriere plantă: originare din Insulele Moluce de Nord. Sunt
cultivate în Brazilia, Mauritius,
Madagascar, India, Sri Lanka ş.a. Planta creşte până la 14m înălţime. Scoarţa
este gri, frunzele sunt de un verde închis lucios şi foarte aromate. Cuişoarele
cresc cel mai bine la tropice sau lângă mare.
Descriere condiment:
Proaspete, sunt de culoarea roz, uscate transformându-se într-o culoare rugino-maro. Au o lungime de până la 18mm, fiind asemănătoare cu cuie mici, cu o tijă conică. Are un miros cald, picant şi aromat. Prezintă un gust dulce-picant, astringent şi puternic aromat.
• Folosite adesea pentru a spori aroma cărnurilor de vânat,
în special mistreţ şi iepure
• Se folosesc şi la murături
sau faimosul amestec curry
• Ingredient al sosului
Worcestershire
• Se
foloseşte şi la supe şi chiar în orez în cantităţi mici, bineînţeles