Cheesecake raw-vegan cu caju si afine
Va
prezentam o reteta de cheesecake raw-vegan, o reteta care nu necesita
coacere, fara lactoza sau zahar. Este o reteta sanatoasa ideala de
pregatit in weekend, iar in ciuda timpului mai lung de pregatire, va
garantam ca nu o sa regretati.
Cheesecake raw-vegan cu caju si afine
Va prezentam o reteta de cheesecake raw-vegan, o reteta care nu necesita coacere, fara lactoza sau zahar. Este o reteta sanatoasa ideala de pregatit in weekend, iar in ciuda timpului mai lung de pregatire, va garantam ca nu o sa regretati.
Ingrediente :
Pentru blat :
- 50g nuci pecan
- 45g faina de migdale
- 2 curmale King fara samburi
- 2 linguri de cocos extravirgin bio
- 1 lingurita de scortisoara macinata de ceylon
- ¼ lingurita de sare roz de Himalaya
Pentru crema :
- 300g caju crud, lasat in apa peste noapte, iar apoi strecurat si spalat
- 120ml lapte de cocos bio
- 70g ulei de cocos extravirgin bio
- 80ml sirop de artar
- 2 linguri zeama de lamaie
- ½ lingura extract pur de vanilie
- 150g afine congelate
Pentru toppingul de afine:
- 150g de afine proaspete sau congelate (lasa-le insa la dezghetat)
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura seminte de chia
Instructiuni :
Unge o tava rotunda de 15cm cu ulei de cocos. Pune in blender, nucile pecan, faina de migdale, curmalele, uleiul de cocos, scortisoara si sarea si amesteca la viteza mare, pana cand se formeaza un aluat lipicios. Preseaza apoi aluatul, uniform, in tava unsa cu ulei de cocos. Pune apoi in blender toate ingredientele pentru crema, cu expectia afinelor congelate, si amesteca pentru 2 minute, razuind marginile de cate ori este nevoie. Dupa ce crema este omogena, gust-o si mai adauga sirop de artar in caz ca doresti mai dulce. Pune peste blat 2/3 din crema si pune tava la congelator. Adauga afinele congelate peste crema ce a ramas , in blender, si amesteca pana devine omogena. Adauga peste blat si crema si pune-o din nou la congelator. Pune in blender afinele proaspete, cu zeama de lamaie si semintele de chia , amesteca pana obtii un topping omogen si varsa-l peste celelalte straturi. Lasa tortul la frigider pentru minimum 3 ore si scoate-l cu 15 minute inainte de a servi.
Enjoy !
