
Pesto cu nuci caju
Pesto cu nuci caju
Acest pesto vegan merge ideal pe paste, in combinatie cu carnea de pui sau pe
niste biscuiti. Nucile caju adauga un gust cremos, delicios si untos, fata de
pesto-ul clasic. Reteta se prepara rapid, undeva la 10-15 minute.
Ingrediente :
- 100g caju crud
- 1 lingurita de usturoi granulat (sau doi catei de usturoi proaspat)
- 50g parmezan
- 30g frunze de busuioc proaspete
- 150ml ulei de masline extravirgin
- Un varf de lingurita de sare roz de Himalaya
- Un varf de lingurita de piper amestec proaspat macinat
Instructiuni :
Pune caju-ul in blender, impreuna cu usturoiul si parmezanul. Porneste blenderul
la viteza mare pana se maruntesc ingredientele. Lasa blender-ul sa mearga la
viteza mica si adauga incet uleiul de masline extravirgin. Condimenteaza cu
sare si piper, adaugand in plus daca este nevoie. Puteti tine pesto-ul la
frigider pentru 2 saptamani.
Enjoy !