Ajowan 30g

  • 7,10Lei


  • Disponibilitate: În Stoc

AJOWANDenumirea în latină: Trachyspermum ammi syn carom ajowanAlte denumiri: Ajave Seeds, Ajowan, Ajvain, Ajwain, Ajwan, Bishop’s Weed, Carom, Carum, Ethiopian Cumin, Omam, Omum Descrierea plantei: Membru al familiei Apiaceae, alaturi de marar, chimen si cumin. Adesea folosit in bucataria I...

AJOWAN

Denumirea în latină: Trachyspermum ammi syn carom ajowan

Alte denumiri: Ajave Seeds, Ajowan, Ajvain, Ajwain, Ajwan, Bishop’s Weed, Carom, Carum, Ethiopian Cumin, Omam, Omum

 

Descrierea plantei: Membru al familiei Apiaceae, alaturi de marar, chimen si cumin. Adesea folosit in bucataria Indiana in statul Gujarat. Planta creste pana la 70 cm, cu Frunze penates i flori rosii. Este originar din India insa cultivat si in Iran, Egyot, Pakistan si Afghanistan.

 

Descrierea condimentului:  semintele sunt asematoare celor de chimen, usor curbate si de o culoare verde-gri.

·        Aroma de cimbru, usor mai aspra, care lasa un gust placut, mai usor.

·        Mestecand semintele observam un gust amar si usor iute, lasand limba apoi usor amortita (in scop medicinal)

 

 

Proprietati medicinale:

·        Principiile active din ajowan poate ajuta la creșterea functia digestiva a tractului intestinal prin cresterea secretiilor gastro-intestinale.

·        Uleiul essential de timol, obtinut din seminte are proprietati anti-bacteriene si anti-fungice

·        semințe de Ajowan sunt bogate in fibre, minerale, vitamine și antioxidanți.

 

Utilizări culinare:

·        are o afinitate pentru preparatele care contin mult amidon, cum ar fi produsele de patisserie si paine.

·        Ocazional se foloseste si la curry

·        Se potriveste cu fasolea verde sau alte legume

·        Mancaruri cu linte

·        Folosit de asemenea sa condiementeze anumite supe, sosuri si bauturi indiene

·        Se foloseste si in muraturi

 

Depozitare: Ajowanul se pastreaza inchis etans, ferit de umiditate, caldura si lumina. Ideal este sa fie consumat cat mai repede pentru a nu-si pierde din aroma; aroma se pierde datorita evaporari uleiurilor esentiale. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Ajave Seeds, Ajowan, Ajvain, Ajwain, Ajwan, Bishop’s Weed, Carom, Carum, Ethiopian Cumin, Omam, Omum

Cookie-uri strict necesare

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru a rula site-ul web și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate numai ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul dvs. să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

Analize și statistici

These cookies are usually set by our marketing and advertising partners. They may be used by them to build a profile of your interest and later show you relevant ads. If you do not allow these cookies you will not experience targeted ads for your interests.

Marketing și Retargeting

Aceste cookie-uri ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea informațiilor în seturile de date. De asemenea, ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.